top of page

Kruip in de huid van jouw klant

Regelmatig wordt er niet genoeg stilgestaan bij de klant. Bedrijven denken nog van binnenuit en zien hierdoor belangrijke elementen over het hoofd. Zonde!

Heb jij er weleens bij stil gestaan wat de wensen en behoeften van jouw klanten precies zijn? En wat de toegevoegde waarde van jouw product of dienst is? In deze blog lees je meer over de value proposition canvas. Daarnaast ga je nadenken over de pains en gains van jouw klanten, de connectie hiertussen én maak je duidelijk welke taken jouw klanten uitvoeren.

Hieronder lees je er meer over.


Een belangrijke stap om overzicht te krijgen, is het invullen van een Value proposition canvas.

Te beginnen met een customer profile map. Hierbij focussen we ons op de jobs, pains en gains van de klant. Het is van belang om echt in de huid van de klant te kruipen om zo waardevolle informatie te achterhalen. Jobs: Welke taken voert de klant uit?

Pains: Wat zijn de pijnpunten die de klant ervaart (voor, tijdens of na het uitvoeren van de taak)?

Gains: Naar welke voordelen is de klant op zoek? Wat levert het de klant op als de jobs goed uitgevoerd kunnen worden? Welk gevoel ervaart de klant hierdoor? Wat wil de klant, wat zijn de verwachtingen?


De volgende stap is de value map. De value map omschrijft de waardepropositie die je levert aan de klant en bestaat uit drie onderdelen.

1. Products and services: Hier beschrijf je de diensten en producten die worden aangeboden aan de klant.

2. Gain creators: Bij dit onderdeel beschrijf je op welke manier jouw producten of diensten een voordeel realiseren voor de klant. Voordelen kunnen erg uiteenlopend zijn. Zo kan jouw aanbod functioneel of sociaal voordeel bieden, kosten besparend zijn of gewenste/positieve emoties oproepen.

3. Pain relievers: Bij dit onderdeel beschrijf je op welke manier jouw diensten/producten problemen en pijn van klanten oplossen.


Het is van belang dat er een goede connectie is tussen het customer profile en de value map. Let er dus op dat de aansluiting tussen de pain en de oplossing voor de pain goed aansluit. Daarnaast hoort er ook een goede connectie te zijn tussen de gain en de mogelijkheden die jij aanbiedt voor de gain.

Zie jij ook de waarde in van het "in de huid kruipen van jouw klant" en een goede pain/gain connectie? Heb je behoefte aan ondersteuning of wil je graag de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op via: 📩Info@bullishcreations.nl

📞0643464300

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page