The power of

Branding

A good brand should be felt, as well as seen.

Bij branding wordt er al snel gedacht aan een logo en huisstijl maar het is veel meer dan dat. Het gaat hierbij om de uitstraling en het gevoel dat mensen krijgen bij het kennismaken met jouw bedrijf. Of zoals Jeff Bozos ooit zei: “Het is wat anderen over je zeggen wanneer je niet in de kamer bent.”

Waarom is branding zo belangrijk?

Bij branding ligt de nadruk niet op het verkopen van producten maar juist op de kracht van jouw bedrijf. Er wordt geïnvesteerd in de waarde van jouw merk en daarmee kunnen ook andere marketingactiviteiten worden ondersteund.

Tijdens het branding proces komen er een aantal onderwerpen aan bod namelijk:
– Propositie
– Merkpositionering
– Merkwaarden
– Identiteit
– Naam
– Beeldmerk / logo

Communicatie

Jouw branding is ook terug te zien in jouw communicatie, het bestaat uit verschillende onderdelen, een van deze onderdelen is bijvoorbeeld de tone of voice. Hierbij is het lettertype, zinsopbouw en de toon van je communicatie erg belangrijk. Ook het consequent doorvoeren van je toon of voice is van belang om jouw (toekomstige) klant of websitebezoeker een duidelijk beeld te geven. 

Niet alleen de manier waarop je communiceert maar ook wat je communiceert doet er toe. Verdieping in de doelgroep is hierbij essentieel. Wat vindt jouw doelgroep belangrijk? Wat interesseert ze? En waar zouden ze graag meer informatie over krijgen? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je je focust op de communicatie naar de doelgroep. 

Merk identiteit

Wat is het DNA van jouw bedrijf? In het DNA komen jouw kernwaarden, missie en visie en jouw unique selling point terug. Ondanks dat de focus bij branding niet ligt op de verkoop van jouw producten is jouw unique selling point wel van belang. Want wat onderscheidt jouw bedrijf van de concurrent? Waarom kiezen klanten voor jou? Is je unique selling point gekoppeld aan jouw missie en visie? En hoe gaan we dit terug laten komen in jouw merk.

5 vragen bij branding

Wat is jouw unique selling point?

Welke kernwaarden heeft jouw bedrijf?

Wat is de missie van jouw organisatie?

Wie is je doelgroep?

Welke boodschap wil je communiceren?

Jouw bedrijf laten opvallen?

Blijf niet langer hangen bij alleen een bedrijfsnaam en je aanbod, zorg ervoor dan jouw toekomstige klant je bedrijf herkent!