top of page
Ontwerp

Branding

A good brand should be felt, as well as seen

Bij branding wordt er al snel gedacht aan een logo en huisstijl, maar het is veel meer dan dat. Het gaat hierbij om de uitstraling en het gevoel dat mensen krijgen bij het kennismaken met jouw bedrijf. Of zoals Jeff Bezos ooit zei ; “Het is wat anderen over je zeggen wanneer jij niet in de kamer bent.” (You’re brand is what other say about you when you’re not in the room.)

Meer over branding

Waarom is branding zo belangrijk?

Bij branding ligt de nadruk niet op het verkopen van producten maar juist op de kracht van jouw bedrijf. Er wordt geïnvesteerd in de waarde van jouw merk en daarmee kunnen ook andere marketingactiviteiten worden ondersteund.

Tijdens het branding proces komen er een aantal onderwerpen aan bod namelijk:
-Propositie
-Merkpositionering
- Merkwaarden
- Identiteit
- Naam
- Beeldmerk / logo

Communicatie

Online communicatie

Communication is the key to succes

Communicatie bestaat uit verschillende onderdelen, een van deze onderdelen is de tone of voice. Hierbij is het lettertype, zinsopbouw en de toon van je communicatie erg belangrijk. Ook het consequent doorvoeren van je toon of voice is van belang om jouw (toekomstige) klant of websitebezoeker een duidelijk beeld te geven. 


Niet alleen de manier waarop je communiceert maar ook wat je communiceert doet er toe. Verdieping in de doelgroep is hierbij essentieel. Wat vindt jouw doelgroep belangrijk, wat interesseert ze en waar zouden ze graag meer informatie over krijgen?
Dat zijn belangrijke vragen wanneer je je focust op de communicatie met de doelgroep. 

Merk identiteit

Your brand identity tells people who you are, what you do, why you do it and how you do it.

 Wat is het DNA van jouw bedrijf? In het DNA komen jouw kernwaarden, missie en visie en jouw unique selling point terug. 

Ondanks dat de focus bij branding niet ligt op de verkoop van jouw producten is jouw unique selling point wel van belang. Want wat onderscheidt jouw bedrijf van de concurrent? Waarom kiezen klanten voor jou? Is je unique selling point gekoppeld aan jouw missie en visie? En hoe gaan we dit terug laten komen in jouw merk. 

 

Gelukkig Shopper
Marketing bedrijf

Visueel

Je kunt je  vast wel voorstellen dat het DNA van jouw bedrijf op elk gebied doorgevoerd dient te worden. Zo ook in het logo en huisstijl. Het beeldmerk is vaak het eerste dat mensen zien omdat het gekoppeld is aan de naam van jouw bedrijf. 

Het gebruik van kleuren heeft veel effect in het overbrengen van jouw boodschap. Zo straalt de kleur blauw bijvoorbeeld rust uit, belicht de kleur groen de natuur en straalt oranje energie uit. Ook dit behoort tot de merkidentiteit en dient consequent doorgevoerd te worden.

 

 

 

Heb jij hulp nodig bij branding?

Dan komen we graag in contact met jou. Wij helpen bedrijven met het creëren van sterke branding, belichten de usp's en weten hoe belangrijk een passende huisstijl is. We laten jouw bedrijf uitgroeien tot een merk waar niemand meer omheen kan.

bottom of page